VODENICA – nabiranje, zastajanje vode po telesu

Pri težavah s popuščanjem srca, se bolnikom nabira voda v gležnjih in kolenih. Najhuje je, kadar se začne nabirati voda v pljučih in pod srcem. Takšni bolezni so včasih rekli vodenica. Vzrok je v tem, da srce zaradi oslabelosti ne more prečrpati vode skozi sečila.

zastajanje vode v telesu

Bolniki, zato oteženo dihajo in se težko gibljejo. Velikokrat, ko diuretiki oziroma akvaretiki ne pomagajo, ko ne pomagajo niti pripravki iz srčnih glikozidov, je zadnja možnost odvajanje vode prek katetra.

Takšen bolnik sme popiti oziroma použiti na dan od litra do 1,2 litra tekočine na dan. Jasno je, da odvajalni čaji za odvajanje vode ne pridejo v poštev. Zato pa takšnim bolnikom priporočamo uživanje diuretičnih kapljic JM412, in sicer 3x na dan po 20 kapljic do 3 tedne (to doziranje je za povprečno 70 kg osebo). Nato naredimo pavzo npr, 1 teden in nadaljujemo. S takšnimi kapljicami se da tudi hujšati, saj ni nevarnosti, da bi iz telesa odvedli preveč kalija.

Diuretične kapljice JM 412 so sestavljene iz naslednjih sestavin: osnova je glicerol in voda, preslica, korenine gladeža, izvleček listov breze, listi koprive in korenine regrata Priporoča se da jih uživamo 3 krat na dan po 20 kapljic pred obrokom. Kapljice zmešamo z malo čaja ali vode.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa svetuje, da bolnik uživa zeliščne tablete KARDIMAP MA229. Ti tableti jačajo srce in ga poživljajo. Uravnavajo aritmije, so proti nevarnostim infarkta in angini pektoris. Uživajo se 2x dnevno po 1 tableto s toplo vodo, pol ure pred obrokom.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 412 DIURETIČNE KAPLJICE 100ml

>> MA 229 KARDIMAP 30g