Jožetovi nasveti

VODENICA

VODENICA – nabiranje, zastajanje vode po telesu

Veliko starejših ljudi ima težave z zastajanjem vode v pljučih, kar je ponavadi posledica oslabelost srca. Srčno popuščanje je bolezensko stanje, ki ga povzroči oslabljeno delovanje srca in je posledica različnih bolezni. Najpogosteje je temeljni proces, ki privede do bolezni srca in žilja, arterioskleroza. To je bolezenski proces v stenah žil, ki pripelje do zožitve žil in s tem do slabše prekrvitve in oskrbe organov (srčne mišice, možganov, ledvic, mišic, črevesja) s kisikom in hranljivimi snovmi. Pri srčnem popuščanju »črpalka« ne zadošča več telesnim potrebam, srčni iztis je oslabljen, včasih pa je srce pretogo in se ne uspe dovolj napolniti s krvjo. Telo se skuša na to stanje prilagoditi na različne načine in s tem zadostiti preskrbi s krvjo in kisikom. Nezadostna prekrvavitev organov aktivira nevrohormonske mehanizme, ki zvišajo srčni utrip in iztis ter vplivajo na ledvici, da zadržujeta vodo in sol v telesu. Tako telo »kompenzira« oslabljeno črpalno sposobnost srca, vendar dolgotrajno delovanje teh kompenzatornih mehanizmov srcu škodi, ker trajno okvarja srčno mišico.

Pri težavah s popuščanjem srca, se bolnikom nabira voda v gležnjih in kolenih. Najhuje je, kadar se začne nabirati voda v pljučih in pod srcem. Takšni bolezni so včasih rekli vodenica. Vzrok je v tem, da srce zaradi oslabelosti ne more prečrpati vode skozi sečila.

zastajanje vode v telesu

Ali si lahko pomagamo na naraven način?

Pri napredovanem popuščanju srca zastaja voda v pljučih, zato bolnik kašlja in piska, ponoči se zbuja, dihanje si olajša s sedenjem. Voda zastaja tudi drugod po telesu, pojavijo se otekline nog, nabreknejo žile na vratu, tekočina se nabira v trebuhu, otekajo lahko tudi trebušni organi, zato ima tak bolnik počasnejšo prebavo, slab tek in bolečine. Pojavijo se motnje koncentracije in pozornosti. Bolniki, zato oteženo dihajo in se težko gibljejo. Velikokrat, ko diuretiki oziroma akvaretiki ne pomagajo, ko ne pomagajo niti pripravki iz srčnih glikozidov, je zadnja možnost odvajanje vode prek katetra.

Takšen bolnik sme popiti oziroma použiti na dan od litra do 1,2 litra tekočine na dan. Jasno je, da odvajalni čaji za odvajanje vode ne pridejo v poštev. Kot zelo uspešna pri zdravljenju tovrstnih težav  so se izkazale Jožetove Diuretične kapljice jm 412.  Zato takšnim bolnikom priporočamo uživanje diuretičnih kapljic JM412, in sicer 3x na dan po 20 kapljic do 3 tedne (to doziranje je za povprečno 70 kg osebo). Nato naredimo pavzo npr, 1 teden in nadaljujemo. S takšnimi kapljicami se da tudi hujšati, saj ni nevarnosti, da bi iz telesa odvedli preveč kalija.

Diuretične kapljice JM 412 so sestavljene iz naslednjih sestavin: osnova je glicerol in voda, preslica, korenine gladeža, izvleček listov breze, listi koprive in korenine regrata Priporoča se, da jih uživamo 3 krat na dan po 20 kapljic pred obrokom. Kapljice zmešamo z malo čaja ali vode.

Bolnikom svetujemo tudi prehrano, ki vsebuje veliko čebule, česna, zelene, peteršilja in buč – vse namreč deluje diuretično.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa svetuje, da bolnik uživa zeliščne tablete KARDIMAP MA229. Ti tableti jačajo srce in ga poživljajo. Uravnavajo aritmije, so proti nevarnostim infarkta in angini pektoris. Uživajo se 2x dnevno po 1 tableto s toplo vodo, pol ure pred obrokom.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 412 DIURETIČNE KAPLJICE 100ml

>> MA 229 KARDIMAP 30g