VNETJE ŽOLČNIKA (HOLECISTITIS)

Vnetje žolčnika je največkrat posledica nenadne zapore izvodil žolčnika. Če se izvodilo žolčnika zapre, potem tekočina (žolč) zastaja in naselijo se mikroorganizmi, ki povzročijo okužbo. Žolčnik je sicer majhen organ v človekovem telesu, ki pa lahko povzroča velike težave.
vnetje žolčnika
Kateri so možni simptomi, ki kažejo na vnetje žolčnika?
– bolečina
– nenadna slabost, lahko tudi bruhanje
– povišana telesna temperatura
– bolečina v zgornjem desnem delu trebuha in pod desnim rebrnim lokom

Ali lahko vnetje žolčnika pozdravimo na naraven način?
Naše izkušnje kažejo, da lahko vnetje žolčnika zelo uspešno zdravimo z rastlinami, ki rastejo v naravi. Seveda priporočamo, da začnemo težavo zdraviti čim prej, saj drugače tvegamo tudi žolčne kamne in pesek (https://kmetija-plavica.si/zolcni-kamni).
Za zdravljenje vnetega žolčnika svetujemo piti rastline, ki so po okusu bolj grenke, saj vsebujejo veliko čreslovin. Jože Majes zato glede na svoje znanje in izkušnje priporoča piti čajno mešanico Rumenko JM 158. Le-ta vsebuje kordabenedikto, rman, poprovo meto, artičoko in repik. Popiti je potrebno tri skodelice čaja dnevno. To delamo 21 dni, potem pa sledi en teden pavze, nato kuro po potrebi ponovimo.

Ali prehrana vpliva na žolčnik?
Seveda. Priporočamo, da se iz prehrane izločijo vse mastne jedi, še posebej živalskega izvora. Odsvetujemo tudi uživanje hrane, ki je zelo slana, ali pa vsebuje konzervanse. Zelo pomembno je iz jedilnika črtati jedi, ki vsebujejo jajčni rumenjak in takšne, ki povzročajo napenjanje (stročnice, gobe, zreli siri…).

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 158 ČAJ RUMENKO