STRES IN DEPRESIJA

Depresije, stres, tesnobna stanja so bolezni sodobnega časa, ki so v izrednem porastu. Posledično slab spanec, nemir, razdražljivost, slaba koncentracija in slaba volja do življenja, žalost,… Mnogih od teh lažjih oblik bolezni se lahko uspešno lotevamo s tradicionalnimi pripravki, z naravo. Seveda pa je včasih preprosto potrebno spremeniti tudi okolje in način življenja na sploh. 

Stres sam še ne pomeni depresije, saj se z njim srečujemo vsakodnevno.

Življenje je lahko boljše.
 

Znaki, kateri nas opozarjajo, da smo v stresu:

  • psihični: slaba koncentracija, nemir, razdražljivost, slab spomin, utrujenost, slaba učinkovitost, nespečnost, neješčost ali pretirana lakota, poslabšanje odnosov  doma in v službi…
  • telesni znaki: visok pulz in krvni tlak, želodčne in potem tudi prebavne težave, pretirano potenje…slab imunski sistem
  • vse skupaj pa lahko vodi do: povišanega holesterola in bolezni srca in ožilja, debelost, depresija, sladkorne bolezni, raka,…

Najbolje bi bilo da se stresu izognemo, pa vsi vemo, da je to skoraj nemogoče. Vzemite si čas samo zase. Pojdite v naravo, na sprehod, počnite stvari, ki jih radi delate, pogovarjajte se, berite knjige, poskrbite za redno gibanje, vadbo in kvalitetne redne obroke. Stres povzroča hormon kortizol, medtem ko pri depresiji gre za spremembe v  delovanju možganov.

Depresija je najpogostejša motnja razpoloženja in čustvovanja. Ima jo več kot sto milijonov ljudi (vsaka 4 ženska in vsak 7 moški se vsaj 1x v življenju sreča z njo). Pogosteje se pojavlja pri starejših ljudeh, dandanes pa je vedno več mlajših, tudi otroci niso imuni.

Znaki, ki nas opozarjajo na depresijo ( biološki, psihološki, družabni):

  • brezvoljnost
  • utrujenost
  • obupanost
  • nespečnost
  • Tudi znaki segajo od bioloških prek psiholoških do družbenih: brezvoljnost, utrujenost, obupanost, nespečnost, občutki manjvrednosti, nemoči, krivde, praznine, motnje koncentracije, slabša učinkovitost, upočasnjenost. Nekateri so enaki kot pri stresu, vendar jih ne gre zamenjevati.

    Priporočljiva je telesna aktivnost, družabni stiki in pogovori, skrb za zunanji videz, razvedrilo, zdravo prehranjevanje, etapno reševanje težav in potrpežljivost, nižanje pričakovanj in odganjanje črnih misli, izogibanje alkoholu in protibolečinskim zdravilom.

Čajna mešanica Plavica JM 100, ki blagodejno vpliva na razpoloženje in psihično počutje, je razmerje sestavin, plod dolgoletnih izkušenj zeliščarja Jožeta Majesa.

 

Jože Majes, zato svetujeČajno mešanico JM 100 vsem tistim, ki imajo težave z razpoloženjem, psihičnim počutjem oziroma ste preveč razdražljivi .Rastline v mešanici nas pomagajo umiriti, hkrati pa nam dvignejo razpoloženje, da se misli zbistrijo in smo dobre volje. Čajna mešanica je sestavljena iz: šentjanževke, melise, rožmarina, janeža, rmana, šipka. Rastline so pridelane in nabrane v neoporečnem okolju, večinoma na področju Kočevskega Roga in okolice. Poseben poudarek posvečamo času nabiranja in načinu sušenja, priprave zelišč.  Mešanico svetujemo vsem tistim, ki imate v življenju veliko stresnih situacij ali pa ste mogoče preveč razdražljivi, zaradi hitrega ritma življenja.

 

Tisti, ki imajo večje težave, hitra nihanja v razpoloženju, občutek tesnobe ali depresijo, svetujemo, da sočasno sčajem JM 100 uživajo tudi Kapljice JM 444 Optim fixki vsebuje tudi izvleček iz šentjanževke.

 

Šentjanževka spada med najbolj zdravilne rastline, saj zdravi številne bolezni. Glavne zdravilne učinkovine sta Hypericin in Hyperforinin, ki naj bi imeli predvsem antidepresivno in antitesnobno delovanje.

Kapljice JM 444 Optim fix bodo delovale podobno, kot nekateri antidepresivi, ki dvigujejo raven serotonina v možganih ter tako blažijo občutek tesnobe, anksioznosti ter nihanje razpoloženja. Njena največja prednost pa je to, da ne povzroča zasvojenosti in utrujenosti. Znano pa je tudi, da je njena uporaba skupaj s sintetičnimi zdravili vprašljiva. V jetrih zažene encimsko črpalko, ki dobesedno izdriva iz telesa sintezna in hormonska zdravila.

 

Kdor želi še bolj celostno pozdraviti svoje težave, naj uporabi še ayurvedski pripravek MA 5, ki umiri um in psihično počutje človeka. Povečuje vitalnost ter moč, krepi živčni sistem, umirja duševno utrujenost in ohranja umsko sposobnost.

 

Povratne informacije ljudi, kažejo na to, da sta pripravka zelo učinkovita in običajno kar hitro začneta učinkovati, vendar je potrebno biti pozoren, da se ne kombinirata s farmacevtskimi zdravili.

Pomembno:Ne kombiniramo farmacevtskih zdravil (antidepresivov in hormonskih tablet, kontracepcije) s pripravkoma JM 100 ali JM 444!

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite email: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ OPTIMIST (JM 100)
>> OPTIM FIX KAPLJICE
>> MAHARISHI AMRIT KALASH 5 (MAK 5)

Related Posts