SEZAMOVO OLJE

Samo najboljše sezamovo olje je dobro hladno stiskano olje. Seme vsebuje veliko aminokislin maščobne kisline, ki so za prenos signala v živcih in za registracijo informacijo možganskih celicah. Olje ne vsebuje holesterola.

Primerno je za uživanje in zunanjo uporabo. Je zelo odporno na visoke temperature, zato ga lahko uporabljamo za kuho in peko ter pripravo solat in raznih hladnih jedi.

Sezamovo olje čudovito izboljša okus različni hrani in solatam, je tudi pomembno za zniževanje holesterola in ohranjanje zdravja.

sezam olje

To je eno najboljših olj, z veliko vsebnostjo antioksidantov omogoča lastno zaščito pred kvarjenjem. Sezamovo seme vsebuje 21-26 % beljakovin, 54-59 % maščob, 9-17 % ogljikovih hidratov in 2-3 % vlaknin.

Vsebuje aminokisline v velikih količinah zlasti metionina in triptofana, ki sta pomembni za delovanje jeter, ledvic, izkoriščanje vitamina kompleksa. Vsebuje tudi veliko kalcija, kalija, fosforja, železa, vitamina B, E in je bogato z esencialnimi, nenasičenimi maščobnimi kislinami, voski in fosfati. Vsebuje naravna antioksidanta sezamol in sezamin ter ima visoko koncentracijo omega 6 maščobnih kislin. Vsebuje tudi prostaglandin LEUKATRIN a tudi esencialne maščobne kisline, ki imajo vpliv razmnoževanje bakterij, virusov in celic.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ