PREMALO ŽELODČNE KISLINE

Premalo želodčne kisline je prav tako pogosta težava v današnjem času, saj gre za posledico hitrega načina življenja, nerednih obrokov hrane in prevelike količine stresa. Vse to lahko v človeku povzroči, da se želodčni sokovi ne izločajo tako, kot bi bilo potrebno. Posledično imajo nekateri težavo, ker se jim v želodcu izloča preveč kisline, spet drugi, premalo kisline.
q
Kako pravzaprav vedeti, ali imamo težavo s preveč ali premalo želodčne kisline?
Res je, da ni tako zelo lahko ugotoviti in postaviti diagnoze, saj velikokrat tudi gastroiskopija ne pove dejanskega stanja. Naše izkušnje kažejo, da se povečini lahko orientiramo glede na nekatere očitne simptome, ki jih ljudje opisujejo. Človek, ki ima premalo želodčne kisline, ponavadi čuti v predelu žličke bolečino, po zaužiti hrani se mu spahuje in ga močno napenja. Takšni smptomi povedo, da ima v telesu premalo fermentov, ki bi pomagali hrano dobro prebaviti.

Ali obstaja kaj naravnega proti premalo želodčne kisline?
Če se nam v želodcu izloča premalo želodčne kisline, potem moramo vsekakor v telo vnesti grenke rastline, ki povečujejo izločanje želodčnih sokov. Grenčine namreč vplivajo na periferno živčevje prebavil, da izločijo več fermenta, ki pomaga prebaviti zaužito hrano. Ravno zato, je Jože Majes sestavil čajno mešanico Gastro JM 124, ki vsebuje naslednje zdravilne rastline: encijan, tavžentrožo, islandski lišaj, poprovo meto, rožmarin, korenine kolmeža, citronko in janež. Dnevno je potrebno popiti 7 dcl čaja, ki ga pripravljamo vsak dan redno 3 tedne. Po 21 dneh sledi enotedenska prekinitev in nato po potrebi kuro ponovimo.
Če se nam po zaužiti hrani zelo spahuje in nas močno tišči v želodcu, predelu žličke, potem v tistem trenutku svetujemo uporabiti encijanovo tinkturo JM 421. Ta tinktura je zelo grenka in ravno zaradi tega v telesu naredi, da bolečina mine in se težava umiri.

Pomembno!
Vedeti je potrebno, da se lahko napenjanje in občutek napihnjenosti, pojavita v telesu tudi zato, ker je telo zakisano in se hrana nabira v črevesnih žepkih. V tem primeru je potrebno očistiti prebavno pot in razstrupiti telo – več si lahko preberete v članku: Čiščenje telesa. Potrebno je torej pogledati vse simptome, da se potem prav odločimo zdraviti vzrok težave.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> GASTRO JM 124
>> ENCIJANOVA TINKTURA JM 421