Pomlad se je počasi začela in pri večini ljudeh se je pojavila naravna potreba po čiščenju. Kar na enkrat nas v oči bode neurejen vrt, pa umazana okna, avto … Obstaja, kar tehten razlog, zato. NARAVA SE PREBUJA – STARO GRE STRAN, ROJEVA SE NOVO. Brsti na vejah dreves so začeli poganjati, sokovi v rastlinah so oživeli, ptički snujejo nov zarod.

Pozimi so se v telesu nabrale nečistoče. Jedli smo več kot je bilo potrebno, gibali smo se manj. Pa smo se tudi umirili kot narava ? Žal ne, stresa ne manjka tudi pozimi, počitka ni več tako kot včasih. Telo pomladi deluje malo drugače, zato je to pravi čas za ČIŠČENJE ALI POMLADNI DETOX.

Ali to pomeni, da bomo popili, kakšen čaj za jetra in bo urejeno. Verjetno ne bo dovolj. Predstavljajte si, da ste se prijavili na maraton. Dobro veste, da ga ne boste pretekli, če ne boste prej vsaj malo vadili. Prav tako je tudi z pomladnim detoxom. Pametno se je pripraviti.

KAKO PA TO STORIMO ?

  • OPUSTIMO SLADKOR in namesto njega vsako jutro popijmo 2dcl tople vode, 1 čž medu in malo limone – to nam bo prineslo moč in vitamine, hkrati pa bo telo dobilo zdrav sladkor
  • OČISTIMO SI JEZIK – s čistilcem za jezik ali pa, kar narobe obrnjeno jušno žlico, si vsako jutro postrgajmo jezik. Na videz nepomembno, a izjemno za naše zdravje, saj tako odstranimo toksine, ki so se čez noč vrnili iz prebavil na jezik. Če si jezik ne očistimo, jih pogoltnemo zopet nazaj in ustvarimo blokade v telesu, pa še vemo e zakaj.
  • JEJMO SAMO TRIKRAT NA DAN – ne med obroki. To je zlato pravilo, če želimo, da svojo prebavo ne obremenimo preveč in s tem nabiramo kilograme in tudi nečistoče.

Vse to je pametno narediti, preden se lotimo pomladnega čiščenja, ki ga lahko ojačamo z našimi izdelki, ki smo jih za vas pripravili v ličnem detox paketku.

 

KAJ PA POMENI DETOX ?

Gre za 7 ( do 21 ) dnevni proces čiščenja. V tem času ne jemo cvrtja, mesa in sladkorja. Idealna pa je zelenjava, enolončnice in juhe, rižote itd…Zajtrk je skromen, večerja tudi, Kosilo pa bogat obrok,a brez mesa. Nekateri boste zdržali 1 teden, drugi pa dlje.

KAJ PA ZELIŠČA ?

Brez tega pa ne gre, saj so zelišča kot milo pri umazaniji. Opravila bodo res temeljito čiščenje.

Zraven lahke hrane pijte čaj iz regratovih korenin, koprive, trpotca, orehovih listov, rman …itd. Tak čaj vam očistil kri.

Kapljice za jetra – notri ne sme manjkati kordabenedikta, tavžentroža, repinc. Jetra so najpomembnejši organ za čiščenje, presnovo. Ščitijo vaše telo pred vdorom strupov. Zraven zato svetujemo še olje pegastega badlja in zelišča za prebavo, vse to vsaj 7 dni.

KAJ PA LAHKO PRIČAKUJEMO ČE SE LOTIMO ČIŠČENJA ?

Kaj kmalu bomo opazili manj bolečin po telesu, sklepih, mišicah. Veliko manj bomo tudi utrujeni, kar na enkrat bomo imeli več moči. Občutek zdravja bo večji, zato tudi več optimizma. Po naših več kot 20 letnih izkušnjah, imajo ljudje, ki se lotijo pomladnega čiščenja LEPO POLETJE.

Izdelke za uspešen DETOX lahko kupite tu: https://kmetija-plavica.si/trgovina/novosti-akcije/pomladni-detox-2023/