Kmetija Plavica, Jože Majes

Zeliščarsko kmetijo – Kmetija Plavica, ki jo vodi Jože Majes

lahko najdete med prekrasnimi dolenjskimi griči v kraju Cerovec pri Dolenjskih Toplicah, kjer čistega zraka, rodovitne zemlje ter znanja o zdravilnih rastlinah ne primanjkuje. Jože Majes s pomočjo svoje družine in drugih pridnih rok skrbi, da ima Kmetija Plavica zdravilno rastlino za vsako novodobno tegobo in bolezen. Prav za vas smo razvili blagovno znamko Kmetija Plavica, različne mešanice čajev, tinktur, mazil, olj, sirupov in past saj verjamemo, da ima narava posebno zdravilno moč in nam lahko pomaga pri ozdravitvi in lajšanju težav. Trenutno imamo za vas v ponudbi preko 100 različnih mešanic čajev, preko 20 različnih vrst tinktur, preko 10 vrst mazil, 15 vrst olja in 3 vrsti sirupa. Posebno smo ponosni na Jožefovo pasto, saj smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij od naših uporabnikov. Nabor naših izdelkov je vsako leto večji, saj se tudi mi nenehno učimo in spoznavamo moči naše prečudovite narave. Izdelki blagovne znamke Kmetija Plavica so narejeni po unikatnih recepturah, razvil jih je seveda Jože Majes, ter so rezultat dolgoletnih izkušenj in znanja, ter spremljanje pozitivnega odziva ljudi.

V okviru naše blagovne znamke Kmetija Plavica

pa smo za vas uvrstili rokodelske izdelke iz gline, masažne pripomočke ter ajurvedske izdelke. Rokodelski izdelki je izdelala Jožetova hči Vesna.

Spoštujemo naravo in se zavedamo, da jo je potrebno ohraniti, predvsem pa spoštovati. Kmetija Plavica daje poseben poudarek na naravi prijazno kmetovanje in obdelovanje zemlje, velik poudarek damo tudi na pravilno vzgojo rastlin, saj lahko le tako pridobimo največ moči iz njih. Organizeramo tudi oglede kmetije in tako se lahko na lastne oči prepričate kako skrbimo za rastline, s seboj pa ne pozabite pripeljati tudi sorodnike in prijatelje, da boste lahko v prijetni družbi spoznali rastline in se naužili čistega zraka. Kmetija Plavica že marsikateremu spremenila življenje, zato ne odlašajte z obiskom.

Kmetija Plavica
Kmetija Plavica in njen zeliščni vrt

Za vas smo dosegljivi na 07 30 66 830 ali 041 887 362, lahko pa nam pišete na info@k2m.si. V kolikor imate kakršnekoli vprašanje nikar ne odlašajte, ampak nas kontaktirajte. Ko se boste peljali mimo Dolenjskih Toplic, nas ne pozabite obiskati.

Jože Majes je ustanovitelj Kmetije Plavica

Svojo mladost je Jože Majes preživel v Savinjski dolini, natančneje v Hrastniku.

Že v mladosti so ga starši zdravili s pomočjo naravnih pripravkov, zato je bil zelo malo pri zdravnikih. Ko je bil star 3 mesece, je dobil hudo pljučno bolezen in življenje mu je viselo na nitki, saj so bili zdravniki zelo redki. Jožeta so starši pozdravili s pomočjo nasveta ženice iz Matce pod Kumom, ki je mami svetovala, naj mu na prsi ploži krpo, natopljeno s segretim oljem. Po pripovedovanju staršev, mu je ta ženica tako rešila življenje. Njegova življenjska pot ga je popeljala v svet zdravilnih rastlin, čeprav se je najprej izučil za strojnika. V Sloveniji se je izobraževal pri gospodu Kukmanu Jožetu v Stični, ki je v tamkajšnjem samostanu nadaljeval Ašičevo delo. Seveda je iskal tudi dodatno znanje v tujini, kjer se je udeleževal raznih seminarjev. Svoje bogato znanje danes deli z ljudmi, ki se zavedajo, kako pomembna je narava in da lahko zelo kvalitetno živimo, če spoštujemo darove narave. Dvakrat letno pripravlja izobraževalne seminarje na terenu, ki se jih lahko udeležijo vsi z zanimanjem za zdravilne rastline. Gre za seminarje, kjer Jože Majes govori o nabiranju, pridelavi in predelavi zelišč, izdelavi in uporabi zdravilnih pripravkov. Jože zelo rad ljudem praktično prikaže izdelavo mazil, olj ali tinkture, ker želi, da bi tudi sami znali izkoristiti to, kar nam vsem narava ponuja.

Ko je Jože Majes videl, da je na slovenskem trgu veliko zeliščarskih knjig, a kljub temu večina ljudi ne pozna rastlin, se je odločil, da ustanovi kmetijo. Želel je ljudem govoriti, svetovati in jih poučevati o rastlinah. Z leti delovanja kmetije Plavica in Jožetovim trdim delom, je zaupanje v njegovo delo rastlo. Še danes Jožetu največ pomeni zahvalna pisma tistih, ki govorijo o čudežnih ozdravitvah. Velikokrat tudi pokličejo po telefonu, ali pa se zahvalijo po emailu. To pa je hkrati tudi najboljša reklama, če ljudje z svojimi bližnjimi, sorodniki in prijatelji delijo dobre izkušnje.

Jože Majes

Jože Majes na svoji kmetiji Plavica.

Ker je Jože hotel svoje znanje razdeliti med ljudi, je s srcem napisal tri knjige: Zdravnik zdravi, narava ozdravi prvi in drugi del ter 101 vprašanje in 101 odgovor Jožeta Majesa. V knjigah lahko najdete veliko koristnih nasvetov: kako nabirati in kako hraniti zdravilne rastline, zapisanih je tudi veliko receptov, med drugim nasveti za pripravo čajev in čajnih mešanic, izdelavo tinktur in zdravilnih olj, predvsem pa lahko preberete pisma zadovoljnih uporabnikov, katerim s svojimi izdelki in nasveti spremenil življenje na bolje.

KNJIGA 101 VPRAŠANJE IN 101 ODGOVOR J.MAJESA

27.50
3. Jožetova knjiga o zeliščih, v kateri na preprost način odgovori na 101 vprašanje.

DVD – NARAVA ZDRAVI

10.00
Priznani zeliščar Jože Majes v 44 minutnem DVD-ju predstavlja 11 najpomembnejših zdravilnih rastlin. Izvedeli boste vse o njihovih zdravilnih učinkih,

V prvi knjigi lahko najdete osnovna pravila o nabiranju, sušenju, shranjevanju in pripravljanju rastlin, opise postopkov za izdelavo tinktur, mazil, sirupov, olj, praškov, vina in jabolčnika iz rastlin. V tem delu lahko preberete tudi o glini in kisu, opisana je tudi uporaba le-teh. Na koncu knjige pa Jože  predstavi rastline iz svojega vrta in pripiše svoje osebne izkušnje in tudi izkušnje drugih.

V drugi knjigi ima isti naslov kot prva knjiga: Zdravnik zdravi, narava ozdravi, si lahko preberete več o fitoterapiji oziroma zdravljenju z zdravilnimi rastlinami. Notri so tudi opisi novih tinktur in mazil, največ pa je zapisanih povratnih informacij ljudi, bolnikov, ki jih je Jože zdravil, jim svetoval. V tej knjigi lahko preberete tudi vse o izdelkih blagovne znamke Kmetija Plavica.

V tretji knjigi z naslovom: 101 vprašanje in 101 odgovor Jožeta Majesa, pa si lahko preberete Jožetove odgovore na 101 najpogostejše postavljeno vprašnje glede uporabe naravnih zelišč, pri različnih bolezenskih znakih.

Jože je za vas posnel tudi DVD “Narava zdravi!” na kmetiji Plavica. Na DVD-ju boste lahko videli 11 najljubših Jožetovih rastlin, razložil vam bo tudi, kako nabrati, hraniti in uporabljati zdravilne rastline.

Obiščite nas v naši prodajalni, kjer so vam na voljo vsi izdelki kmetije Plavica:
K2M d.o.o.
Pionirska cesta 3
8350 Dolenjske Toplice

Obratovalni čas:
Pon-Pet: 8:00-17:00
Sob: 9:00-13:00
Ned, Prazniki: zaprto

Kontakt in naročila:

Telefon: 07/30 66 830
Mobitel: 041/887 362
Telefaks: 0590/ 51 980

E-pošta: info@k2m.si

Povezave do ostalih naših strani:
– www.k2m.si – predstavitvena stran podjetja
– www.kmetija-plavica.si – izdelki kmetije Plavica Jožeta Majesa, Geaherb in Ayurveda
– www.dolenjske-toplice.info – široka ponudba nastanitev in dejavnosti

Naslov: Trgovina Plavica
Opis: JOŽE MAJES zeliščar iz Kmetije Plavica ima svojo prodajalno v Dolenjskih Toplicah. Obiščite nas.
Ključne besede: prodajalna, trgovina, dolenjske toplice, plavica, kmetija plavica, jože majes


Na našem vrtu zdravilnih rastlin najdete več kot 400 vrst zdravilnih rastlin, ki uspevajo v različnih letnih obdobjih. Veliko jih raste v urejenih gredicah in skalnjakih, precej pa je tudi avtohtono rastočih.

Jože Majes razlaga  Vodeni ogled

Obisk Kmetija Plavica

Na vrtu, ki se razteza na površini enega hektara, je veliko urejenih sprehajalnih poti in pokrita predavalnica za predavanje obiskujočim skupinam. Imamo tudi nekaj rastlinjakov v katerih gojimo rastline.
V mesecu maju so naprodaj številne sadike zdravilnih rastlin. Čakajo vas zdravilne rastline in izkušeni vodniki, največkrat sta to gospodar Jože ali njegova hči Vesna. Obiščite nas in videli boste zakaj smo najbolj obiskana zeliščarska kmetija v Sloveniji.

Na voljo imamo naslednje programe:
Program za šole  Skrajšani program  Celodnevni program  Informativna prijava za ogled kmetije Plavica

Neznosne bolečine v rami
Moje zdravstvene težave , ki vam jih bom na kratko opisala, so se začele pred dvema letoma. Po dolgoletnem delu v gostinskem lokalu kot natakarica me je stalno bolela desna rama, zaradi nošenja pladnja. Ko so postale bolečine neznosne, sem odšla do zdravnika. Slikali so mi roko in zdravnik je dejal, da t ni nič in da je verjetno prisotno vnetje. Dal mi je tablete, vendar niso pomagale. Slišala sem Jožeta Majesa, ki je po TV govoril o mazilu iz gabeza JM 302. Odločila sem se, da s tem poskusim pozdraviti bolečino. Mazala sem jo tri tedne in že po enem tednu so se pokazali rezultati. Roka me popolnoma nič ne boli! Nimam več bolečin pri vsakodnevnih dejavnostih, spanju na rami, hoji v hribe...Zelo sem vesela, da mi je to mazilo pomagalo, ker mi je polepšalo življenje!

Default Avatar42
Mateja iz Prebačevega

Težava s prebavili
Moram napisati,da imam nervozno črevo in rahlo vnetje želodčne in črevesne sluznice. Z pomočjo vaših nasvetov glede prehranjevanja (kura brez surove zelenjave,brez sadja,brez kave in brez gaziranih pijač,brez alkohola) in uživanja vašega čaja CELEŽ-a sem si toliko pomagala, da se je prebava umirila. Prej sem skoraj leto dni odvajala tekoče blato. Da ne govorim,kakšne težave sem imela zaradi tega v vsakdanjem življenju zlasti,če sem morala na kakšno potovanje. Imela sem zdravilo za pomiritev črevesja,katero je pomagalo samo toliko časa,dokler sem ga jedla, ni pa odpravilo vzroka ....
Sedaj sem tako daleč,da zdravila ne uporabljam več, prebava se umirja,me ne napenja in tudi krči so izzveneli... Mislim da lahko "obtožim" vaš čaj za moje izboljšanje in nasvete, ki zares pomagajo. Res pa je, da mora biti človek pri teh stvareh dosleden in vztrajen ..

Default Avatar42
Pavla, Radovljica

Spoštovani gospod Jože, hči, ki je kozmetičarka, ima po nogah močne krče. Priporočali ste ji masažo s tinkturo divjega kostanja JM 401. Povedati moram, da ji to zelo pomaga. Hvala.

Default Avatar42
Ivanka iz Radovljice

Spoštovani gospod Jože Majes,
v oktobru 2011 sem bil pri vas zaradi pljučne bolezni. Bil sem na slikanju pljuč, kjer so ugotovili, da sem prebolel tuberkulozo. Na Golniku so mi dali tablete, katere sem jemal 7 dni. Nato so mi na pregledu krvi ugotovili poslabšanje, zato sem s tabletami prenehal. Odločil sem se, da grem k vam po nasvet. Svetovali ste mi pitje čaja Sapapran Jm 107 in sok čebule z medom. Zdravje se mi je zelo izboljšalo. Za vaše nasvete se lepo zahvaljujem!

Default Avatar42
Jakob iz Ljubljane

Pozdravljeni, moram vam javiti, da pri hčerki po 1mesecu kure s čajem JM129 (vsebuje ajdo in šipkove ovojnice) hemeroidov več nisem zasledila... 60 dnevno kuro sva dokočali v začetku septembra, za tem je že prebolela želodčno-črevesno virozo, in notranjih hemeroidov tudi ob virozi ni bilo zaslediti, tako, da lahko rečem, da ji je zares pomagalo. Prej so se ji pojavljali dobra dva meseca, občasno bolj, občasno manj, skoraj ob vsakem odvajanju blata, tudi če ni bilo ne premehko in ne trdo. Prebavo je imela in še ima sedaj redno vsakodnevno. Upam, da smo potemtakem zaključili s hemeroidi pri njej, razloga, zakaj se pojavili, pa ne poznamo. Skratka, hvaležni za vašo mešanico in vse nasvete glede odmerjanja, saj še v začetku kure hčerka ni bila stara niti 15m.

Default Avatar42
Mateja iz Spodnjih Ivanjcev

Sredi decempra se mi je pojavila vrtoglavica. Bil sem pri zdravniku, kjer niso nič natančnega ugotovili, le tablete so mi dali. Ker se mi po enomesečnem jemanju tablet ni nič izboljšalo, sem se odločil, da poiščem pomoč še pri vas. Priporočili ste mi zeliščno mešanico JM 201 z vinom. Po prvi kuri mi še ni bilo povsem dobro, zato sem kuro ponovil. Zdaj pa lahko rečem, da se počutim dobro! Hvala vam g. Jože.

Default Avatar42
Anton iz Ribnice

K2M d.o.o.
Pionirska cesta 3,
8350 Dolenjske Toplice
ID številka za DDV: SI44404751
Matična številka: 1300601
Transakcijski račun: 02970-0050857362
Direktor: Vid Klančičar
Osnovni kapital: 42.156,55 EUR
Tel. 07 30 66 830 Fax. 07 30 66 830 Gsm: 041/887 362
E-mail: info@k2m.si
Podjetje je zavezanec za plačilo DDV.

KONTAKTIRAJTE NAS