EDINSTVENA FORMULA ZA MLADOSTNO ŽENSKO

Pri ohranjanju mladosti lahko sklepamo – lepe in napete kože, zdravega videza telesa, las, nohtov. Da kljub masiranju, mazanju z dragocenimi olji in kremami, ne bo dovolj da bo naša koža ostala napeta, sveža in mladostna. Prava mladost sije od znotraj, IN SE TUDI GRADI OD ZNOTRAJ NA VZVEN.

Za mladosten izgled potrebujemo zadostno količino hormonov ( estrogena, progesterona, melatonina…) vitaminov ter mineralov. Posebno estrogen, ki se tvori v jajčnikih. Po 35 letu starosti se njegova količina zmanjšuje. Vse to nam rastlinski svet ponuja v obliki fitosterolov, vitaminov C, A1, B…ter mineralov : mangana, železa, kalcija, fluora….

ČRNA DETELJA, CIMICIFUGA, MALINOVI LISTI, HMELJEVI STORŽKI in ostale rastline v KAPLJICAH , vse vsebujejo naravne fitosterole.

 

5 SUPER PREPROSTIH NASVETOV, KAKO OHRANJATI MLADOSTEN VIDEZ

1. PIJTE VSAJ 2 LITRA VODE NA DAN, vlaženje je izjemno pomembna tako za čiščenje telesnih kanalov, kot za kožo – da JE NAPETA. Voda naj bo sobne temperature – nikakor hladna, vedno prekuhana.

2. JUTRANJE ČIŠČENJE JEZIKA – preprečuje nabiranje nečistoč in strupov na jeziku oz. začetni prebavni poti. S čiščenje jezika vsako jutro preprečimo, da bi se nečistoče vrnile v telo. Prav tako s čiščenjem pomagamo ustnim receptorjem da bolje delujejo, kar je podlaga za zdravo prebavo, ki se začne v ustih. S čiščenjem jezika pripomoremo tudi k blagodejni masaži jezika, ki je preko živčnih končičev povezan s celim telesom in njegovimi organi.

3. PRANAJAMA – dihalna tehnika, ki povečuje zdravo delovanje možganov, harmonizira živčni sistem, zmanjšuje stres , ki je eden od močnih povzročiteljev prehitrega staranja.

4. VSAK DAN VSAJ 10 MIN IGRIVE AKTIVNOSTI, lahek šport – sprehodi…priporočamo športne aktivnosti do mere, ko še lahko dihate skozi nos. Sem sodi lahko tudi igra z hišnim ljubljenčkom, kužkom na primer, ali pa sproščena igra z majhnim otrokom ( valjanje, norčavo obnašanje …) ČEPRAV SE JE TEŽKO SPRAVITI , je zelo pomembno da greste vsak dan malo ven iz svoje komfortne cone – to požene cirkulacijo, kri po žilah, in tako daste življenju nove možnosti.

5. SPANJE – Pomankanje spanja izjemno pripomore pri hitrejšemu staranju. Prav tako je spanje pomembno za doživljanje sreče, za hranila za telo, moč ter znanje. : – pojdite v posteljo zgodaj ( do 22 ure ), izklopite naprave, luči – že kako uro pred spanjem- stimulira melatonin – hormon spanca, lahek sprehod ali lepa knjiga, izogibajte se težkim večerjam, privoščite si masažo z oljem , kurkumino mleko, tm…zeliščne tablete za spanje .. MA 1778 – rasajana za spanje ali kapljice baldrijana).

Pa lep in vesel vikend Vam želim !

PLAVICA
Vaša Vesna