Jožetovi nasveti

Črevesje

Črevesje

NAPIHNJENOST

Najbolj pogosta obolenja ljudi, ki pridejo na kmetijo so: ulcerozni kulitis (simptomi so driske z občasnimi krvavitvami), huda zaprtja, žepki oz. divertikli na debelem črevesju, notranji in zunanji hemoroidi, hude driske in rak na debelem črevesju.

 

črevesje

Tudi tukaj velja pravilo, da se moramo prvo vprašati, kako živimo, kaj jemo, kako na splošno skrbimo za svoje zdravje. Nobena skrivnost ni, da je večino zdravja v zdravi prehrani, lepih mislih, svežem zraku, letom primernem športu in odrekanju škodljivim razvadam– Jože Majes

Natančen vzrok sindroma razdražljivega črevesja ni znan. Težave so lahko posledica motnje v načinu komunikacije črevesja, možganov in živčnega sistema. Ta sindrom ni nalezljiv, se ne deduje in ne povzroča raka. Večkrat so že opazili povezavo, da se lahko razvije iz ponavljajočih vnetji želodčne in črevesne sluznice. Stres ni vzrok za razvoj razdražljivega črevesja, lahko pa zaradi povezave med možgani in črevesjem, sproži oz. znatno poslabša simptome razdražljivega črevesja.

Simptomi sindroma razdražljivega črevesa so: bolečine v trebuhu, vetrovi, napihnjenost, bolečine ob praznjenju črevesa, občutek nepopolnega izpraznjenega črevesa, zaprtje, driska, najpogosteje pa izmenjavanje obdobij zaprtja in drisk.

Človek se mora znati spoprijeti s stresnim življenjem in se kljub hitremu ritmu vsakdana, truditi živeti zdravo. Pojesti topel obrok hrane, ki je pripravljen v domači kuhinji, zraven pa dodati še pol ure hitrejše hoje po svežem zraku, je najboljše za telo.

Danes ima veliko ljudi težave z občutljivim in vnetim črevesjem. Največkrat najdemo vzroke v načinu življenja, kombinaciji stresa, napete situacije v službi ali doma, ter nepravilne prehrane. Če se najdemo v tem opisu, potem vsekakor lahko zelo veliko naredimo sami. Pazite tudi kako in koliko sinteznih zdravil uživate, saj le te pri določeni zdravstveni težavi pomagajo, obenem pa potem povzročajo težave jetrom in črevesju.

Prehranjevanje in gibanje

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi. Pomembno je tudi, da pijete dovolj tople vode in pospešite procese v celicah.

Kar se tiče prehrane, vam predlagamo naslednje:

– 80% vašega jedilnika naj sestavlja (zelenolistna zelenjava), saj je le ta bogata z antioksidanti, vlakninami, vodo, vitamini, klorofilom in minerali

– živalske izdelke omejite njihovo uživanje na 2 do 3 obroke na teden

– izdelki živalskega izvora (meso, jajca …) naj bodo le-ti na voljo le v enem obroku dneva (ne zvečer) in to v minimalni količini ter ne več kot 2-3 x tedensko

– iz jedilnika odstranite vse živalske mlečne izdelke (mleka, jogurte, sire …)

– pšenični izdelki, kruh, testenine in sladice kri še bolj zgostijo. Raje uživajte polnovredna žita in kaše kot so proso, ajda, oves …

– uživajte veliko zelenjavnih juh in enolončnic

– pijte toplo vodo (če vam ustreza lahko vanjo stisnete nekaj limone ali limete), po požirkih skozi cel dan. Jutro začnite z 2-3dcl tople vode, da nadoknadite vodo, ki jo je telo ponoči porabilo za razstrupljanje.

– poskrbite za dobre črevesne bakterije

– izogibajte se sladkorjem

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

 

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 102 – BIO ČAJ RANKOLIN

17.50
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Kamilica, Jagoda list, Hrastovo
Dodaj v košarico

JM 131 – BIO ČAJ KOLONAL

17.50
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Robida, Malina, Rman, Angelika
Dodaj v košarico

JM 421 – KAPLJICE (ENCIJAN), 100ML

14.90
Vsebina: zeliščni rastlinski izvleček Pakiranje: 100ml Tip izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščni rastlinski izvleček Sestavine: Encijan, rastlinski glicerol, destilirana voda.
Dodaj v košarico

JM 701 – OLJE TOTROVO-RIČKOVO, 200ML

17.50
Vrsta izdelka: Živilo Sestavine: Olje navadnega rička – totra Uporaba: 2 čajni žlički dnevno Nasvet ob uporabi: Pri večjih težavah
Dodaj v košarico

MA 154 DIGEST SPECIAL 30G, TABLETE

23.10
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.
Dodaj v košarico

MA 505 TRIPHALA PLUS, 60G, TABLETE

20.51
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.
Dodaj v košarico

MA 927 DIGEST 30G, TABLETE

24.15
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.
Dodaj v košarico