So ledvični kamni tudi vaša težava?

Ledvični kamni so kristalne strukture različnih velikosti, katere ponavadi nastanejo iz odpadnih snovi, izločanih v urinu. Običajno jih sestavlja kalcijev oksalat, sečna kislina in / ali ostali kristali. Ledvični kamni so sprva zelo drobni in se šele po več letih tako povečajo, da začno povzročati težave.

Ledvice so organ, ki je nenehno v pogonu. Ledvice odstranjujejo odvečne odpadne snovi in odvečno tekočino iz krvi. Ledvični kamni so motnja, ki lahko povzroči vnetje in poškodbe, ker motijo odvajanje urina. Ledvični kamni so lahko hudo boleči, odpravljajo pa se na več uspešnih načinov. Najbolj pomembno pri ledvičnih kamnih ni zdravljenje, temveč preventiva. Z zdravim načinom prehranjevanja in prehranskimi dodatki se nastanek ledvičnih kamnov z lahkoto prepreči.


Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Jože Majes pravi: “Ljudem z ledvičnimi kamni, ki prihajajo k meni iskat pomoč, svetujem piti čim manj gaziranih pijač, jesti neslano in nemastno hrano. Obenem naj umirijo življenje, če je to mogoče. Kot vedno pa odsvetujem alkohol in cigarete.”
Če imate
ledvične kamne, priporočamo posebno pozornost pri prehrani. Uživajte čim več vode z limoninim sokom, jabolčni kis, sirotko, kefir in sokove iz sveže organske zelenjave.
Povsem se izogibajte mastni hrani in skušajte omejiti vnos trdne hrane – najbolje na en obrok dnevno, ki naj bo zmeren in sestavljen iz protivnetnih živil (losos, sardine, slaniki, sardele, lanena semena, konopljina semena, orehi, olivno in laneno olje, olje avokada…).
Vnetja zmanjšujeta tudi sadnje in zelenjava, še posebej česen, čebula, paprika, temno zelena listnata zelenjava, začimbe kurkuma, origano, kajenski poper, navadni poper, ingver in zeleni čaj.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

 

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 140 – BIO ČAJ RAZBIJAČ

15.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Gladež korenina, Regrat korenina,

JM 412 – KAPLJICE DIURFIX-DIURETIČNE, 100 ML

24.90
Vsebina: zeliščni rastlinski izvleček Pakiranje: 100ml Tip izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščni rastlinski izvleček Sestavine: rastlinski glicerol , destilirana voda,

JM 500 JOŽEFOVA PASTA 730G

49.50
JOŽEFOVA PASTA Narejeno pod budnim očesom Jožeta Majesa (Kmetija Plavica) Pakiranje: 730g Tip izdelka: Prehransko dopolnilo Sestavine: Črnoplodnata aronija, Rastlinski

MA 4 AMRIT KALASH, 600G, PASTA

55.87
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščna ajurvedska sadna pasta Uporaba: 2x dnevno zvrhana čajna žlička. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle