TEŽAVE S KRČNIMI ŽILAMI

Krči v nogah in težave s krčnimi žilami se največkrat pojavijo pri starejših ljudeh, a opažamo, da zadnja leta tudi vse več mladih toži zaradi tovrstnih težav. Kronična bolezen ven oziroma kronično vensko popuščanje, ki nastane zaradi povišanega tlaka v venah spodnjih okončin, je precej razširjeno obolenje. Po venah odteka uporabljena, s kisikom in hranili osiromašena kri iz tkiv nazaj proti srcu in pljučem. Da kri teče v pravi smeri in ne pride do povratnega toka, skrbijo venske zaklopke in mišična črpalka nog. Venske zaklopke so na vsakih štiri do pet centimetrov vene. Ločimo globok in povrhnji venski sistem; med seboj sta povezana z manjšimi prehodnimi venami, ki prehajajo skozi mišično ovojnico. Če stene žil niso dovolj gibke, dovolj elastične, potem žile težje stiskajo kri po telesu in posledično se pritisk v spodnjih okončinah poveča. Zato pride do povratnega toka venske krvi nazaj od srca proti obrobnim delom telesa in povišanega tlaka v venah in kapilarah. Seveda so težave z ožiljem tudi delno gensko pogojene, vendar največ je odvisno od našega načina življenja, gibanja in načina prehranjevanja.

Krčne žile

Simptomi, ki jih opazi posameznik kadar nastopijo težave s krčnimi žilami, se običajno pojavijo pred vidnimi kliničnimi znaki. Med njimi so značilni:

  • občutki težkih in oteklih nog
  • topa in pekoča bolečina
  • srbenje
  • krči v mirovanju in
  • nemirne noge.

PREHRANA: Iz jedilnika je potrebno črtati suhomesnate izdelke, alkohol, kavo. Truditi se je potrebno v prehrani čim manj uporabljati sol in sladkor. Piti veliko tekočine – poleg zgoraj omenjenega čaja najbolj priporočljivo piti vodo.

GIBANJE: Izogibajte se temu, da dolgo časa sedite ali stojite. Najbolje je, če smo veliko v gibanju, ker tako pospešimo prekrvavitev v spodnjih okončinah. Tistim, ki v službi delate za računalnikom svetujemo, da se vsaketoliko časa sprehodite (med tem, ko se pogovarjate po telefonu), naredite kakšen počep. Vsekakor pa se vsaj po službi za pol ure sprehodite na svežem zraku.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

 

 

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 129 – BIO ČAJ VENČEK

12.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Ajda, Šipek Navodilo za

JM 305 – MAZILO KOSTANJ, 45G

15.00
Vsebina: Zeliščno mazilo Pakiranje: 45g Tip izdelka: kozmetični izdelek – zeliščno mazilo INCI Sestavine: Clea europaea fruit oil, Cera alba,

JM 401 – TINKTURA (DIVJI KOSTANJ),100ML

11.00
Vsebina: zeliščna tinktura Pakiranje: 100ml Tip izdelka: Kozmetični izdelek – zeliščna tinktura INCI Sestavine: Aésculus hippocástanum, Ethanolum Navodilo za uporabo:

MA 344 VENOMAP, 30G, TABLETE

34.52
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.