ustanovitelj Kmetije Plavica

Jože Majes

Svojo mladost je Jože Majes preživel v Savinjski dolini, natančneje v Hrastniku.

Že v mladosti so ga starši zdravili s pomočjo naravnih pripravkov, zato je bil zelo malo pri zdravnikih. Ko je bil star 3 mesece, je dobil hudo pljučno bolezen in življenje mu je viselo na nitki, saj so bili zdravniki zelo redki. Jožeta so starši pozdravili s pomočjo nasveta ženice iz Matce pod Kumom, ki je mami svetovala, naj mu na prsi ploži krpo, natopljeno s segretim oljem. Po pripovedovanju staršev, mu je ta ženica tako rešila življenje. Njegova življenjska pot ga je popeljala v svet zdravilnih rastlin, čeprav se je najprej izučil za strojnika.

Seveda je iskal tudi dodatno znanje v tujini, kjer se je udeleževal raznih seminarjev. Svoje bogato znanje danes deli z ljudmi, ki se zavedajo, kako pomembna je narava in da lahko zelo kvalitetno živimo, če spoštujemo darove narave. Dvakrat letno pripravlja izobraževalne seminarje na terenu, ki se jih lahko udeležijo vsi z zanimanjem za zdravilne rastline. Gre za seminarje, kjer Jože Majes govori o nabiranju, pridelavi in predelavi zelišč, izdelavi in uporabi zdravilnih pripravkov. Jože zelo rad ljudem praktično prikaže izdelavo mazil, olj ali tinkture, ker želi, da bi tudi sami znali izkoristiti to, kar nam vsem narava ponuja.

Ko je Jože Majes videl, da je na slovenskem trgu veliko zeliščarskih knjig, a kljub temu večina ljudi ne pozna rastlin, se je odločil, da ustanovi kmetijo. Želel je ljudem govoriti, svetovati in jih poučevati o rastlinah. Z leti delovanja kmetije Plavica in Jožetovim trdim delom, je zaupanje v njegovo delo rastlo. Še danes Jožetu največ pomeni zahvalna pisma tistih, ki govorijo o čudežnih ozdravitvah. Velikokrat tudi pokličejo po telefonu, ali pa se zahvalijo po emailu. To pa je hkrati tudi najboljša reklama, če ljudje z svojimi bližnjimi, sorodniki in prijatelji delijo dobre izkušnje.

Ker je Jože hotel svoje znanje razdeliti med ljudi, je s srcem napisal tri knjige: Zdravnik zdravi, narava ozdravi prvi in drugi del ter 101 vprašanje in 101 odgovor Jožeta Majesa. V knjigah lahko najdete veliko koristnih nasvetov: kako nabirati in kako hraniti zdravilne rastline, zapisanih je tudi veliko receptov, med drugim nasveti za pripravo čajev in čajnih mešanic, izdelavo tinktur in zdravilnih olj, predvsem pa lahko preberete pisma zadovoljnih uporabnikov, katerim s svojimi izdelki in nasveti spremenil življenje na bolje.

V knjigi Zdravnik zdravi, narava ozdravi lahko najdete osnovna pravila o nabiranju, sušenju, shranjevanju in pripravljanju rastlin, opise postopkov za izdelavo tinktur, mazil, sirupov, olj, praškov, vina in jabolčnika iz rastlin. V tem delu lahko preberete tudi o glini in kisu, opisana je tudi uporaba le-teh. Na koncu knjige pa Jože  predstavi rastline iz svojega vrta in pripiše svoje osebne izkušnje in tudi izkušnje drugih.

V knjigi Zdravnik zdravi, narava ozdravi – drugi del, si lahko preberete več o fitoterapiji oziroma zdravljenju z zdravilnimi rastlinami. Notri so tudi opisi novih tinktur in mazil, največ pa je zapisanih povratnih informacij ljudi, bolnikov, ki jih je Jože zdravil, jim svetoval. V tej knjigi lahko preberete tudi vse o izdelkih blagovne znamke Kmetija Plavica.

KNJIGA 101 VPRAŠANJE IN 101 ODGOVOR J.MAJESA

27.50
3. Jožetova knjiga o zeliščih, v kateri na preprost način odgovori na 101 vprašanje. Izdajatelj: Jože Majes, Cerovec 34, 8350
Dodaj v košarico


V 101 vprašanje in 101 odgovor Jožeta Majesa, pa si lahko preberete Jožetove odgovore na 101 najpogostejše postavljeno vprašnje glede uporabe naravnih zelišč, pri različnih bolezenskih znakih.

DVD – NARAVA ZDRAVI

10.00
Priznani zeliščar Jože Majes v 44 minutnem DVD-ju predstavlja 11 najpomembnejših rastlin. Izvedeli boste vse o njihovih učinkih, načinu uporabe,
Dodaj v košarico

Na voljo Vam je tudi DVD “Narava zdravi!”, kjer si lahko ogledate 11 najljubših Jožetovih rastlin, kateri Vam tudi razloži, kako nabrati, hraniti in uporabljati zdravilne rastline.