JM 405 ČESNOVE KAPLJICE

 

Česen je naravno zdravilo, ki so ga cenili in poznali že naši predniki. V sebi nosi minerale, olja, vitamine in zdravilne učinkovine.
Ima kvaliteto, ki jo nosijo naše domače zdravilne rastline in sicer, da ureja več področji telesnega zdravja. Tako nam česen, ki ga uporabljamo 3 mesece lahko prinese :

 • Izboljšanje in uravnavanje holesterola v krvi,
 • Uravnavanje pritiska,
 • Čiščenje žil,
 • Čiščenje jeter,
 •  Urejanje prebave,
 • Uničevanje parazitov,
 • Pomoč pri izločanju plinov,
 • Odprava napihnjenosti ,
 • Urejanje ravnovesja bakterij in virusov v telesu,
 • Dvigovanje splošne telesne imunosti,
 • Dvigovanje splošne telesne energije in vitalnosti,
 • Pomoč pri izgubi kg

 

Česen uporabljen za kapljice je delno pridelan pri nas, delno pa na sosednji ekološki kmetiji, torej ima eko certifikat. Za kapljice prav tako uporabimo rastlinski glicerol, zato so primerne tako za odrasle kot otroke. V kolikor imate zdravila za redčenje krvi, potem lahko jemljete polovično dozo kapljic, prav tako 3 mesece. Če imate bolj občutljiv želodec, vam tudi česen lahko malo podraži želodec, tako da ga zjutraj ne uživajte na tešče, ampak raje 1 uro po zajtrku.  Po naših in tradicionalnih izkušnjah, je kapljice dobro uporabljati 3 mesece, saj delujejo naravno in temeljito, zato potrebujejo malo več časa.

Uporaba : 2 krat na dan po 30 kapljic s toplo vodo pred jedjo ( ali 3 x na dan po 20 kapljic )

Priporočamo, da ste pozorni pri prehrani in se vsaj za nekaj časa držite diete, ki izključuje iz jedilnika sladkarije, konzervanse, ocvrte jedi, rafinirana živila, belo moko (kruh, testenine…), svinjine, slane jedi,…

Odsvetujemo pitje kave, zelenih čajev, gaziranih pijač, alkoholnih pijač.

Kaj pa je v česnu tisto, kar je tako zdravilno? Če bi gledali po teži, bi bilo sigurno največ vode, beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Vsebuje precej eteričnega olja, ki vsebuje tiste snovi, ki so tako zdravilne. To so žveplove spojine, med njimi alin, po katerem ima česen tudi latinsko ime. A v stiku z vodo preide alin v sulfide.

Alini so učinkovine, ki zdravijo holesterol in so močni antioksidanti. Le-ti se skrivajo v česnu in se v kapljicah, alkoholu ali olju najhitreje in v največji meri izločijo. Zato ni isto, če pijemo kapljice ali pa, če jemo česen – nikoli ne bi mogli namreč pojesti toliko česna, da bi vase dobili isto količino učinkovin kot s kapljicami, ne da bi nas bolel želodec.

Poleg tega vsebuje česen cel kup nam zelo potrebnih vitaminov, mineralov in topne kremenčeve kisline.

Še nekaj uporabnih nasvetov o česnu:

Česen mora imeti duh. Če le tega ni česen ne zdravi. Vprašati moramo: ali biti zdrav in smrdeti po česnu ali pa ne smrdeti in tarnati za vse mogoče težave. Duh po zaužitem česnu se, da kar precej uspešno odpraviti z metinim čajem ali žvečenjem peteršiljevih svežih listov.

Ljudi, ki jih muči arterioskleroza priporočamo učenje, reševanje križank in redno uživanje česnovih kapljic. Ljudje me vedno sprašujejo, kako dolgo naj uživajo kapljice. Vedno odgovorimo, da morajo biti potrpežljivi in uživati tako dolgo, da bo težava prešla.

Kot prvo je česen vita tonik. Vpliva na vse življenjske funkcije telesa. K meni prihajajo možakarji srednjih let, kjer jim njihov prijatelj med nogami nagaja in noče sodelovati pri ljubezenskih dogodivščinah. Eno od zdravil za te njihove tegobe je redno uživanje česna.

Česnove kapljice priporočamo tudi starostnikom, ki jim peša vid. Česen namreč vpliva na prekrvavitev oči.

Česen so ljudje od nekdaj uporabljali kot sredstvo proti notranjim zajedavcem, parazitom kot je trakulja. Danes vemo, da odpravlja tudi  notranje glivice.

Pri hudih bronhialnih vnetjih stari ljudje priporočajo utiranje pripravka v predel vratu in prsi. Naredimo ga iz na drobno narezanega česna in govejega loja. Prav tako se za iste težave uporablja česnove kapljice.

Zaradi antioksidativnih in antiseptičnih lastnosti uporabo česnovih pripravkov priporočamo tudi bolnikom z rakom.

Česen priporočamo tudi bolnikom, ki se jim gosti kri. Pri tem pa moramo paziti, da česnovih kapljic  ne kombiniramo  drugimi sinteznimi zdravili za redčenje krvi oziroma prilagodimo doziranje, jemljemo le polovično dozo predlagane.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 151 – BIO ČAJ MLADOST

15.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Kopriva, Oreh List, Njivska
Dodaj v košarico

JM 405 – KAPLJICE (ČESEN), 100ML

14.90
Vsebina: zeliščni rastlinski izvleček Pakiranje: 100ml Tip izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščni rastlinski izvleček Sestavine: Česen, rastlinski glicerol, destilirana voda,
Dodaj v košarico

JM 440 KAPLJICE MLADOST 100 ML

24.90
Vsebina: zeliščni rastlinski izvleček Pakiranje: 100ml Tip izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščni rastlinski izvleček Sestavine: Kopriva list, regrat korenina, trpotec,
Dodaj v košarico

JM 500 JOŽEFOVA PASTA 750G

55.90
Narejeno pod budnim očesom Jožeta Majesa (Kmetija Plavica) Pakiranje: 730g Tip izdelka: Prehransko dopolnilo Sestavine: Črnoplodnata aronija, Rastlinski glicerol iz
Dodaj v košarico

JM 700 – OLJE PEGASTEGA BADLJA, 200ML

19.00
Vrsta izdelka: Živilo Sestavine: Sílybum mariánum, Oleum olivae, Pegasti badelj, Olivno olje Uporaba: 2 čajni žlički dnevno Nasvet ob uporabi:
Dodaj v košarico

MA 1596 HOLES

21.00
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.
Dodaj v košarico

MA 4 AMRIT KALASH, 600G, PASTA

56.70
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščna ajurvedska sadna pasta Uporaba: 2x dnevno zvrhana čajna žlička. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle
Dodaj v košarico

MA 728 BALM

14.40
Vrsta izdelka: Kozmetični izdelek – mazilo za vtiranje in masažo Uporaba: Tanek sloj Balma nanesemo na boleč del telesa. Nežno
Dodaj v košarico

Related Posts