RAZSTRUPLJANJE TELESA

 

Spomladi ponavadi čutimo potrebo, da bi se s posebnimi očiščevalnimi postopki znebili nakopičenih snovi v telesu. Tudi, če smo se pozimi dovolj ukvarjali s športom, z gibanjem, če smo se zdravo prehranjevali in s pravilnim dihanjem ohranjali telesno sposobnost, imamo občutek, da so naše zaloge skoraj izčrpane.

Poleg tega, da se počutimo brez moči, da nas muči utrujenost, se v telesu sčasoma nabirajo toksini, ki nam povzročajo občutek napihnjenosti, težave s prebavo, kožo, le ta postana pusta nagubana tudi nabrekla in uvela,razpoloženje nam niha, razne alergije… Telo nam sporoča, da je preobremenjeno in da potrebuje počitek ter hranila, ki mu bodo pomagala odvesti toksine ven iz telesa in okrepila naše razstrupljevalne organe in razstrupljevalne poti. Takšno telo je potrebno prečistiti oz. razkisati.

 telo je potrebno prečistiti oz. razkisati.

Sami nismo zagovorniki močnih in intenzivnih razstrupljanj, saj lahko le ta še dodatno obremenijo že tako utrujeno telo, ki mu manjkajo primerna hranila. Veliko bolje je, če telesu pomagamo z izbiro primerne hrane in mu dovedemo hranila, ki bodo pomagala pri procesu naravnega razstrupljanja telesa.

“Če ima naše telo vsa potrebna hranila in energijo, bo samo poskrbelo za učinkovito razstrupljanje in ne bo potrebovalo naših, običajno premočnih razstrupljevalnih tehnik, ki jih telo v trenutku utrujenosti in podhranjenosti z minerali in vitamini ni sposobno izvesti.

 – Jože Majes

 

Sledite spodnjim nasvetom in obljubim vam, da se boste počutili mnogo bolje, izgubili boste nekaj odvečnih kilogramov, prišli do več energije, lepše kože in krepkega zdravja!

Prehranjevanje in gibanje

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi. Pomembno je tudi, da pijete dovolj tople vode in pospešite procese v celicah.

Kar se tiče prehrane, vam predlagamo naslednje:

– 80% vašega jedilnika naj sestavlja (zelenolistna zelenjava), saj je le ta bogata z antioksidanti, vlakninami, vodo, vitamini, klorofilom in minerali

– živalske izdelke omejite njihovo uživanje na 2 do 3 obroke na teden

– izdelki živalskega izvora (meso, jajca …) naj bodo le-ti na voljo le v enem obroku dneva (ne zvečer) in to v minimalni količini ter ne več kot 2-3 x tedensko

– iz jedilnika odstranite vse živalske mlečne izdelke (mleka, jogurte, sire …)

– pšenični izdelki, kruh, testenine in sladice kri še bolj zgostijo. Raje uživajte polnovredna žita in kaše kot so proso, ajda, oves …

– uživajte veliko zelenjavnih juh in enolončnic

– pijte toplo vodo (če vam ustreza lahko vanjo stisnete nekaj limone ali limete), po požirkih skozi cel dan. Jutro začnite z 2-3dcl tople vode, da nadoknadite vodo, ki jo je telo ponoči porabilo za razstrupljanje.

– poskrbite za dobre črevesne bakterije

– izogibajte se sladkorjem

 

spremenite način prehranjevanja

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

 

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 151 – BIO ČAJ MLADOST

12.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Kopriva, Oreh List, Njivska

MA 505 TRIPHALA PLUS, 250G, TABLETE

58.90
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.

MA 505 TRIPHALA PLUS, 60G, TABLETE

20.51
Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo – zeliščne ajurvedske tabletke Uporaba: Odrasli: 2x dnevno 1 tbl. Otroci: 4-15 let, polovica odrasle doze.

SIVA GLINA V PRAHU, 1KG

10.00
Osnovna »kura« traja 21 dni, priporočljivo pa je narediti še bolj celostno dvomesečno čiščenje in sicer 21 dni , 7