ČIŠČENJE TELESA

 

Spomladi ponavadi čutimo potrebo, da bi se s posebnimi očiščevalnimi postopki znebili nakopičenih snovi v telesu. Tudi, če smo se pozimi dovolj ukvarjali s športom, z gibanjem, če smo se zdravo prehranjevali in s pravilnim dihanjem ohranjali telesno sposobnost, imamo občutek, da so naše zaloge skoraj izčrpane. Poleg tega, da se počutimo brez moči, da nas muči utrujenost, se v telesu sčasoma nabirajo toksini, ki nam povzročajo občutek napihnjenosti, težave s prebavo, kožo, razne alergije… Takšno telo je potrebno prečistiti oz. razkisati.

 

Prehranjevanje in gibanje

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi. Pomembno je tudi, da pijete dovolj tople vode in pospešite procese v celicah. Jože Majes priporoča pitje ča JM 151, ki ga sestavlja kar 7 različnih zdravilnih rastlin – to je izboljšana receptura čaja za razstrupljanje.

 

PREHRANA
Prehrana ima velik vpliv na čisto telo.

 

Čiščenje telesa s sivo glino

Sočasno je priporočljivo pitje prečiščene sive gline. Tako boste zagotovo naredili veliko uslugo vaši prebavni poti. Ne samo, da bo glina sprala črevesne obloge, ki se nabirajo v črevesnih žepkih kot posledica nezdrave prehrane in stresa, ampak bo tudi zaščitila želodec in črevesno sluznico.

 

siva glina za pitje
Siva glina za pitje.

 

Čiščenje telesa z Ayurvedo

Tisti, ki bi se radi spomladanskega čiščenja telesa lotili bolj celostno, Jože Majes priporoča še uživanje ayurvedskega preparata Trojno čiščenje.

Po opravljeni čistilni kuri se ne počutimo več napihnjene, prebava se nam uredi in posledično imamo tako več moči, se bolje počutimo. Spremembe se opazijo tudi na koži, saj postane bolj čista in mehka.

 

Za še bolj celostno zdravljenje vašega telesa s čajem JM 151 Mladost, priporočamo uporabo naslednje razkisovalne diete.

Priporočamo: (ekološko pridelana) polnozrnata žita (ječmen, oves, pšenica, pira in rž, proso) in listnate dele hitro rastoče zelenjave. Zelo so priporočljivi šparglji in artičoka. Zelenjava naj se uživa v obliki blago dušenih prilog, kot surova solata pa le občasno. Priporoča se tudi uživanje živil, kot je ajda, stročnice, zbita, špičasta zelenjava (recimo vodna kreša). Občasno si velja pripraviti tudi rjav riž, proseno kašo in koruzne žgance. Zelo dobra jed je kuhan riž z zelenjavo, zelenjavne juhe…itd. Če imate radi meso, potem se raje zatekajte k piščančjemu oz. kurjemu dušenemu mesu.

Odsvetujemo: pitje kave, zelenega čaja, gaziranih pijač in alkoholnih pijač. Iz jedilnika odstranimo vse, kar vsebuje rafiniran sladkor in konzervanse. Izogibamo se sladkarijam, težki hrani in škrobnatim jedem (bel kruh, bele testenine…).

 

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ MLADOST (JM 151)

>> SIVA GLINA V PRAHU

>> SIVA GLINA V KOZARČKU

>> TROJNO ČIŠČENJE (VELIKO)

>> TROJNO ČIŠČENJE (MALO)

One thought on “Čiščenje telesa

Comments are closed.