BELA OMELA

Viscum album

Bela omela (v nadaljevanju omela) je zajedavska rastlina, ki na svojem gostitelju živi v sožitju oziroma simbiozi. Najdemo jo skoraj na vseh drevesnih vrstah. Če bi upoštevali vsa mnenja, bi jih nekaj svetovalo le omelo, ki raste samo na hrastu, drugi bi zopet priporočili le tisto z jablan. Glavna učinkovina v rastlini je viscin. Že od nekdaj so ji pripisovali čudežne lastnosti. Pri Keltih je veljala za božjo.

Omelo nabiramo novembra ali decembra. Mrzle dni izpustimo in jo nabiramo zopet od februarja do konca marca. Obiramo liste in tanka steblca. Omelo sušimo pri temperaturi do 40C. Zatem jo zmeljemo na uporabno granulacijo. Omela s poparkom izgubi zdravilnost, zato je vedno hladno namakamo. Če pa jo uporabljamo z drugimi rastlinami jo hladno namočimo in nato primešamo poparku drugih rastlin. Posušeno hranimo največ eno leto v, zato primerni embalaži.

Odsvetujemo da belo omelo nanesete na bližnje drevo, sploh pa tam, kjer gojite sadno drevje. Ne boste se je rešili drugače, kot da boste požagali tudi drevo gostitelja.

Zdravilne lastnosti omele so izredne. Ljudem, ki so preboleli raka, ali pa so za to bolezen potencialni kandidati, priporočam, da vsako jutro na tešče popijejo skodelico hladnega namoka bele omele. V tej količini ni škodljiva. Ima lastnost, da lahko zavira razvoj razsevkov.

Mešanica njivske preslice, omele in plešca je odlično sredstvo za odpravljanje notranjih krvavitev, pa naj izhajajo te iz nosa, pljuč ali maternice. Omela je znana, da pomaga tudi pri napadu histerije in božjasti.

Na Kmetiji Plavica jo priporočamo za zdravljenje raka, ščitnice, božjasti pri uravnavanju krvnega tlaka in v mešanicah za sladkorno bolezen.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> BELA OMELA, 100g

>> JM 403 BELA OMELA KAPLJICE

 

Related Posts